Σχολιάστε

ΧΕΡΙ- ΧΕΡΙ Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να καταγγείλουμε την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΕΜΜΕ η οποία σήμερα προσπάθησε να αποκλείσει το σχήμα της ΕΑΑΚ από το διοικητικό συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι αποτελεί εκλεγμένη πολιτική δύναμη. Χρησιμοποιώντας άκυρα και άτοπα επιχειρήματα επιχείρησαν να αποκλείσουν την ΕΑΑΚ εν όψει της εξωτερικης αξιολόγησης του τμήματος σε λίγες μέρες. Με αυτή τους την πράξη αποδεικνύουν αδιάσειστα πως θέλουν να φιμώσουν και να καταπνίξουν όσους  αντιτίθενται στην πολιτική που εκπροσωπούν και από την οποία υποστηρίζονται , έτσι ώστε να συμμετάσχουν ανενόχλητοι στην εξωτερική αξιολόγηση και να συμβάλλουν στην υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Δρουν φασιστικά καταδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την δεξιά προέλευσή τους και την »στενή» τους σχέση με τις φασιστικές επιρροές. Παραμερίζοντας τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου, θεωρούν πως μπορούν να ενεργούν ανεξέλεγκτα  προβαίνοντας σε κινήσεις που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Επιθυμούν να σχηματίσουν τον πυρήνα μίας ομάδας που θα λάβει μέρος σε συνάντηση για την εξωτερική αξιολόγηση του τμήματος και επιχειρούν να παρουσιάσουν την εξωτερική αξιολόγηση ως κάτι αναγκαίο και »αθώο».

Η αξιολόγηση θα εξυπηρετήσει προφανώς τα δικά τους σχέδια χωρίς φυσικά να δίνει δεκάρα για τις ανάγκες των φοιτητών. Και το σχέδιό τους ακούει σε ένα όνομα αυτή τη στιγμή: Σχέδιο Αθηνά. Το σχέδιο δηλαδή που θέλει συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολών και τμημάτων, με ταυτόχρονη μετακύληση του  κόστους σπουδών στις πλάτες των φοιτητών με την κατάργηση των φοιτητικών παροχών και την ανάθεση του αντίστοιχου έργου σε εργολάβους που θα λειτουργούν φυσικά σύμφωνα με τα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα.

Χαρακτηριστικό του αντιλαϊκού  χαρακτήρα που έχει εξ’ ορισμού κάθε αξιολογητική διαδικασία από τους κυβερνώντες και λοιπούς εγκάθετους, είναι οτι καθώς γίνονται με άξονα τις ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων, σχολές και ιδρύματα που, «παράγουν» ανταποδοτική έρευνα, έχουν αρκετά προγράμματα «δια βίου μάθησης» και δεν έχουν περιττά έξοδα (αξιοπρεπείς μισθούς, φοιτητική μέριμνα κτλ) αξιολογούνται θετικά. Αντίθετα όσα δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια ή τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς οδηγούνται είτε σε κλείσιμο είτε σε «συμμόρφωση». Σε μια τέτοια αξιολογική κλίμακα οι «ανάξιοι» θα πετιούνται στο δρόμο, με πρώτους τους εργαζόμενους των πανεπιστημίων και τους φοιτητές. Και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της κατεστραμμένης οικονομικά κοινωνίας, εξαιτίας των πάντα «καλοπροαίρετων» (όπως η…αξιολόγηση) πολιτικών τους (Μνημόνια κ.ο.κ).

Εμείς ως SmassMedia ΕΑΑΚ γι’ αυτό το λόγο  ζητάμε από το φοιτητικό σύλλογο με τις συλλογικές του αποφάσεις να καταδικάσει έμπρακτα για ακόμα μία φορά τέτοιες πρακτικές οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, πρακτικές που εξυπηρετούν εν κρυπτώ τις πολιτικές στοχεύσεις της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ για ισοπέδωση του όποιου δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου έχει απομείνει.

Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν παιδεία, δουλειά με δικαιώματα και ζωή μ’ αξιοπρέπεια! 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ ΕΜΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 3 μμ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΩΤΟΥ!!! 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: