Σχολιάστε

Δημοσιοκαφρίλες Επί Πτωμάτων

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 20  Ιανουαρίου το λιμενικό εντόπισε ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, στο οποίο επέβαιναν 28 άτομα, 25 αφγανοί και 3 σύριοι. Το λιμενικό αποφάσισε να ρυμουλκήσει το σκάφος λόγω κακοκαιρίας. Η προσπάθεια ωστόσο αυτή δεν απέφερε καρπούς καθότι το πλοιάριο βυθίστηκε. Από τους 28 επιβαίνοντες μόνο οι 16 διασώθηκαν, 10 αγνοούνται ακόμη, ενώ ήδη έχουν βρεθεί οι σοροί δύο μεταναστών, μίας 38χρονης γυναίκας και ενός 11χρονου παιδιού, κοντά στις τουρκικές ακτές. Η πλειοψηφία των αγνοουμένων είναι γυναίκες και παιδιά. Και εδώ αρχίζει η ιστορία της τραγωδίας του Φαρμακονησίου η οποία αποδεικνύει περίτρανα την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής από την ελληνική κυβέρνηση.

ΘΕΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ VS ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ

Το λιμενικό έσπευσε να αποσπάσει τις μαρτυρίες μεταναστών ισχυριζόμενο πως έκανε τα αδύνατα δυνατά για να σώσει τους επιβαίνοντες, θεωρώντας την ρυμούλκηση του σκάφους το καλύτερο δυνατό μέσο για την διάσωσή τους. Επιπλέον οι λιμενικές αρχές επέρριψαν την ευθύνη του ναυαγίου στους πρόσφυγες κατηγορώντας τους πως η μετακίνηση όλων στην μία πλευρά του πλοιαρίου οδήγησε στην ανατροπή του. Το πόρισμα που προκύπτει από τις μαρτυρίες που πέντε από τους διασωθέντες κατέθεσαν στο λιμενικό είναι πως επρόκειτο για μία ‘’σωτήρια επέμβαση’’ της αρμόδιας αρχής. Ωστόσο για κακή τύχη του λιμενικού η υπόθεση κίνησε την περιέργεια της Ύπατης Αρμοστείας και της  Διεθνούς Αμνηστίας που απέστειλαν ειδικό κλιμάκιο για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Οι μαρτυρίες που δόθηκαν στους παραπάνω οργανισμούς έρχονται σε πλήρη αντίφαση με την θέση του λιμενικού, καθώς σε αυτές αναφέρονται ότι:

  • ·           Η ρυμούλκηση έγινε προς την κατεύθυνση των τουρκικών ακτών παρότι το Φαρμακονήσι απείχε 2,5 μίλια από το ναυάγιο, γεγονός που αποδεικνύει την εφαρμογή της παράνομης πρακτικής επαναπροώθησης των μεταναστών.
  • ·          Όταν οι μετανάστες προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο σκάφος του λιμενικού, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προσπάθησαν να τους αποτρέψουν χτυπώντας τους με όπλα και κλωτσιές.

Παράλληλα η αξιοπιστία των μαρτυριών που δόθηκαν στο λιμενικό, αμφισβητείται λόγω των παρακάτω στοιχείων:

·        

  •  Ο  εντεταλμένος από το λιμενικό διερμηνέας ήταν Πακιστανός Περσόφωνος και συνεπώς παντελώς ακατάλληλος να μεταφράσει την διάλεκτο των Αφγανών.
  • ·         Στα επίσημα αρχεία καταγράφεται ότι μέσα σε 15 λεπτά υπαγορεύθηκαν και μεταφράστηκαν δύο καταθέσεις πράγμα που θα ήταν αδύνατο ακόμη και αν η μετάφραση γινόταν ταυτόχρονα.
  • ·         Η  ώρα άφιξης(18:55)  ενός από τους πέντε μάρτυρες δεν συμπίπτει με την ώρα καταγραφής της μαρτυρίας(18:00-18:10).
  • ·         Οι ερωτήσεις που τέθηκαν στους μάρτυρες οδηγούσαν αναπόφευκτα και εκβιαστικά στο συμπέρασμα ότι η επιχείρηση διάσωσης ήταν σωτήρια. (πχ. Αν δεν ερχόταν το σκάφος του Λιμενικού θα είχατε διασωθεί;)

Δηλώσεις’’ Δημοκρατικού’’ Υπουργού και ‘’Ουμανιστή΄΄ Δημοσιογράφου.

Και έπειτα ακολούθησαν οι δηλώσεις του Μ. Βαρβιτσιώτη οι οποίες δεν επικεντρώνονται ούτε στο πραγματικό συμβάν ούτε αποκαλύπτουν την παραμικρή διάθεση περαιτέρω διεξαγωγής έρευνας, μιας και οι αντιφάσεις στις δύο πλευρές είναι τεράστιες. Περιορίζονται μόνο στην φράση ‘’Θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα’’, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως ό,τι υποστηρίζουν οι μετανάστες είναι αναληθές και αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Έχουμε λοιπόν μπροστά στα μάτια μας μια κυβέρνηση που ύστερα ακόμη και από ένα τέτοιο περιστατικό, συνεχίζει να αποκαλεί τους μετανάστες ‘’λαθρομετανάστες’’ και δεν δείχνει καμία μεταμέλεια, μολονότι το ίδιο το γεγονός αποτελεί πρακτική της πολιτικής της. Δεν πνίγηκαν μόνοι τους, τους έπνιξαν και όχι μόνο τους έπνιξαν αλλά όσοι διασώθηκαν προσπάθησαν να τους προσαγάγουν και να τους καταπατήσουν το δικαίωμα για άσυλο. Ωστόσο αυτή η κυβέρνηση έχει ένθερμους υποστηρικτές τους μελλοντικούς ‘’συναδέλφους’’ μας, τον κορυφαίο στο είδος του, προπαγανδιστή και οπαδό του γκεμπελισμού ‘’Γιάννη Πρετεντέρη’’, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει τα εξής: «Είμαστε εκτεθειμένοι. Δεν είναι οι πρώτοι 12 που πνίγονται στο Αιγαίο. Έχουν πνιγεί 161 άνθρωποι και έχουμε βαρύ ποινικό μητρώο», ξεκίνησε ο Παύλος Τσίμας να σχολιάζει στο δελτίο του MEGA το θέμα των ημερών, για να τον διακόψει ένας. συγκινημένος Πρετεντέρης, που ξέκοψε: «Εγώ δεν δέχομαι την ευθύνη της δικής μας πολιτείας για το αν έρχονται χιλιάδες στην Ελλάδα και καθ» οδόν μέσα στο Γενάρη μήνα παίρνουν τα παιδιά τους, ανεβαίνουν σε μια βάρκα στο Αιγαίο και προφανώς πνίγονται. Δεν λέω καλώς πνίγονται».

Δεν λέει καλώς πνίγονται ο Πρετεντέρης, λέει προφανώς πνίγονται. Δεν λέει ότι χαίρεται ο Πρετεντέρης που πνίγηκαν παιδάκια, υπονοεί ότι δεν στεναχωριέται. Δεν λέει πως πνίγηκαν ο Πρετεντέρης, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία κρατική ευθύνη που πνίγηκαν. Δεν λέει απλώς την άποψή του ο Πρετεντέρης, λέει την κυβερνητική εκδοχή και μάλιστα σε μια ακόμη πιο σκληρή α λα MEGA εκδοχή.

Η μικρή λεπτομέρεια που χαλάει την ωραία ιστορία του είναι ότι δεν πρόκειται για κάποιους ανθρώπους που δεν είχαν τι να κάνουν χειμωνιάτικα και αποφάσισαν να κάνουν κρουαζιέρα στο Αιγαίο μέσα σ» ένα σαπιοκάραβο μαζί με τα παιδιά τους. Και είναι αυτή τους ακριβώς η επιμονή να ρισκάρουν τα πάντα για να έρθουν στην αβεβαιότητα της Ελλάδας που αποδεικνύει όχι ότι πρόκειται για ηλίθιους, όπως ουσιαστικά υποστηρίζει ο Πρετεντέρης, αλλά για ανθρώπους απελπισμένους. Δεν πρόκειται για κάποιους που «προφανώς πνίγηκαν λόγω της κακοκαιρίας», αλλά πιθανότατα εξαιτίας της εγκληματικής στάσης της ελληνικής πολιτείας. Το κατήγγειλαν άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους, αλλά στον μαγικό κόσμο της ελληνικής πολιτικής κατηγορήθηκαν για πολιτική υπέρ της Αριστεράς!

Και εδώ έρχεται να τεθεί το εξής ζήτημα που αφορά ιδιαίτερα και εμάς … Τέτοια δημοσιογραφία θέλουμε συνάδελφοι? Μία δημοσιογραφία που να μην την νοιάζει η αλήθεια, που να μην τάσσεται με το πλευρό των αδικημένων, που να αντιμετωπίζει τους πνιγμούς μεταναστών ως κάτι που ήταν φυσικό και επόμενο να συμβεί? Μια δημοσιογραφία που να μην παρουσιάζει ποτέ τα δικαιώματα των πληττόμενων κοινωνικών τάξεων αλλά να συμπαραστέκεται πάντα στους κεφαλαιοκράτες? Μια δημοσιογραφία που απέναντι σε πνιγμούς μανάδων και των παιδιών τους δεν μπορεί να διακρίνει πως αυτοί οι πνιγμοί είναι αποτέλεσμα μίας βάρβαρης πολιτικής που έχει κηρύξει πόλεμο σε όσους έρχονται εμπόδιο στα συμφέροντά της?

Δυστυχώς τέτοια δημοσιογραφία έχουμε! Δεν είναι μόνο ο Πρετεντέρης, είναι ένας ολόκληρος μηχανισμός που προάγει τους εκάστοτε Πρετεντέρηδες. Ένας μηχανισμός που επιδιώκει ακόμη και την δική μας σχολή να την μετατρέψει σε σχολή αποφοίτων όμοιων με εκείνον. Μία σχολή με ΔΑΠ πρώτη δύναμη που εμφανίζεται στο MEGA, δείχνοντας την πλήρη συμφωνία της με τις πολιτικές θέσεις του MEGA-λου καναλιού, και διοργανώνει εκπαιδευτικές εκδρομούλες στο ΣΚΑΙ, γνωστό και αυτό για τις θέσεις του, με πρωτοστάτες στο δυναμικό του τον Άρη Προτοσάλτε και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Όχι συνάδελφοι, ο δρόμος είναι προς την ανατροπή, κυβέρνησης και Πρετεντέρηδων. Μόνο αυτός είναι ο δρόμος και αυτόν πρέπει να ακολουθήσουμε!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: