Σχολιάστε

Όλοι στη Γενική Συνέλευση Τμήματος

Την Τρίτη 15 Απριλίου, στις 10:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιείται άλλη μια Συνέλευση Τμήματος. Η Συνέλευση Τμήματος αποτελείται από τον Πρόεδρο του τμήματος, τους καθηγητές και τους εκπροσώπους των παρατάξεων, ενώ «απαγορεύεται» η παρουσία των φοιτητών, προκειμένου να μπορούν να αποφασίζουν στο όνομά τους οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί τους, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν τι αλλαγές προωθούνται στη σχολή τους.

Στη Συνέλευση της Τρίτης συγκεκριμένα, ανάμεσα στα άλλα θέματα υπάρχουν 2 τα οποία είναι αρκετά «καυτά» και συνδέονται άμεσα με τις αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση (νόμος πλαίσιο, εσωτερικός κανονισμός κλπ.).

Αρχικά, το ζήτημα της «αναμόρφωσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών», για το οποίο οι προτάσεις είναι διάσπασή του σε 3 κατευθύνσεις και εισαγωγή διδάκτρων (αρχικά της τάξης των 50 ευρώ, στη συνέχεια;;), πράγμα που αν δεν αποκλείει τους οικονομικά ασθενέστερους φοιτητές, αποτελεί πάντως μια σαφή κίνηση στην κατεύθυνση κατάργησης της δωρεάν εκπαίδευσης και εισαγωγής περισσότερων ταξικών φραγμών. Ταυτόχρονα, η διάσπαση του μεταπτυχιακού σε 3 (ή και περισσότερα) κομμάτια, στην ουσία το εξειδικεύει και το αποδυναμώνει.

Στην κατεύθυνση της εξειδίκευσης και της εντατικοποίησης κινείται και η προωθούμενη αναμόρφωση του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών που επίσης συζητείται την Τρίτη. Ακολουθώντας τις κατευθύνσεις που εισάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση (μέσω του Κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης – ΚΕΧΑΕ) και επιβάλλει η κυβέρνηση της Ν.Δ., η αναμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών ακολουθεί την εισαγωγή πιστωτικών μονάδων (για τον ατομικό μας φάκελο δεξιοτήτων) και προετοιμάζει το έδαφος για την περίφημη αξιολόγηση που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στη Δημόσια και Δωρεάν παιδεία.

Καλούμε όλους τους φοιτητές σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Συνέλευση Τμήματος, προκειμένου να απαιτήσουμε να μην περάσουν οι αλλαγές σε Προπτυχιακό – Μεταπτυχιακό και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να συμμετέχουμε στις αποφάσεις για τα ζητήματα που μας αφορούν άμεσα, χωρίς τη μεσολάβηση «εκπροσώπων».

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Σχολιάστε