Σχολιάστε

Όλοι στη Γ.Σ., Τρίτη 20/5

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΡΙΤΗ 20/5, 15:00

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την ίδια στιγμή που σφραγίζεται η μεγάλη νίκη του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και του Συντάγματος, η κυβέρνηση, διά στόματος του υπ. Παιδείας, αναγγέλλει τη νέα επίθεση στην εκπαίδευση.

Κύριοι άξονες της νέας επιδρομής στα δικαιώματα της φοιτητικής πλειοψηφίας είναι η προσπάθεια για την υλοποίηση του νόμου – πλαίσιο και η επαναφορά από την «πίσω πόρτα» των ιδιωτικών πανεπιστήμιων.

Σε μία περίοδο που η κοινωνική οργή ξεχειλίζει ενάντια στην κυβέρνηση Καραμανλή και την αντεργατική πολιτική της, ο μόνος δρόμος για τη νεολαία και τους εργαζόμενους είναι ο αποφασιστικός αγώνας για την ανατροπή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Η ρήξη και η σύγκρουση με την κυβέρνηση και όσους τη στηρίζουν, η μάχη για τα δικαιώματα μας είναι μονόδρομος για αξιοπρεπή ζωή και εργασία!

· Ανατροπή του νόμου-πλαίσιο, του πρότυπου εσωτερικού κανονισμού και του προεδρικού διατάγματος για τα συγγράμματα. Καμία κατάρτιση εσωτερικών κανονισμών στα τμήματα.

· Απόσυρση της κοινοτική οδηγίας για τα ΚΕΣ. Όχι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

· Ενιαία δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους. Μία σχολή ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα.

· Απόσυρση του νόμου για την έρευνα. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά

· Απόσυρση των νόμων για αξιολόγηση – ΙΔΒΕ – ΔΟΑΤΑΠ. Όχι στον ατομικό φάκελο προσόντων.

· Όχι στην υποχρεωτική στράτευση στα 18. Μείωση της θητείας – κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Πολιτικά δικαιώματα και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των στρατευμένων.

· Πλήρη εργασιακά, επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Κατώτερος μισθός 1400 ευρώ. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της ανασφάλιστης εργασίας. Μόνιμη, σταθερή, λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους.

· Κατάργηση του νόμου για το ασφαλιστικό. Κατάργηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Πλήρης δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους.

· Όχι στην κατάργηση του ασύλου. Διεύρυνσή του σε σχολεία και εργασιακούς χώρους.

Σχολιάστε